top of page

GUNAKETU BJØRN KJØNSTAD

Reisen så langt...

Hei, jeg heter Gunaketu Bjørn Kjønstad.

Jeg er menneske, gestaltterapeut, veileder, konsulent, buddhist, lærer, aktivist, pappa og livsnyter og mye mye mer. Her er et av mine favorittsitat - fra Morpheus i filmen The Matrix:

 

"Du er her fordi du vet noe. Det du vet kan du ikke forklare, men du føler det. Du har følt det hele livet, at det er noe som ikke stemmer. Du vet ikke hva det er, men følelsen er der, som en splint i bevisstheten dine, som gjør deg urolig. Det er denne følelsen som har brakt deg hit. Vet du hva jeg snakker om?"

 

Sammen kan vi utforske hva det er…

Isa Gk v stillehavet.JPG

Alle møter vi problemer i livet, sitter fast eller blir grepet av frykt, sorg eller tankespinn. Jeg liker å kompostere slike erfaringer for å lære og skape næring for altruistisk visdom, slik en vannlilje eller lotus vokser ut av gjørma.

Jeg deler gjerne av mine erfaringer og de metoder jeg har funnet får å skape nye perspektiver og kreative måter å leve på.

Ingen spørsmål er for små eller for store.

Årsmøte 2024 (36)_edited.jpg

Litt historie:

Etter befalskolen tok jeg en Batchelor i Management Sciences, i Manchester, skrev en Master i næringslivsetikk, og begynte å meditere. Det var så inspirerende at jeg flyttet inn i et mannskollektiv, ble ordinert og jobbet og underviste i syv år ved The Manchester Buddhist Centre. Jeg ble etter hvert godkjent mindfulness instruktør. Tilbake i Norge etter 11 år utdannet jeg meg til gestaltterapeut- og veileder. Jeg startet Pustepause og var med å starte konsulentselskapet iGo, men foretrekker å jobbe med terapi og veiledning. Nå jobber jeg også deltid som generalsekretær i Buddhistforbundet. og underviser av og til på OsloMet universitet.

Jeg har også tatt sort belte i kampkunsten Aikido, adoptert ei jente fra Chile, blitt skilt, funnet en ny samboer med egne barn, og kjørt motorsykkel med sidevogn. Og så elsker jeg å danse :-) 

Jeg vil gjerne treffe deg :-)

“Hvis sinnet hadde vært så enkelt at vi kunne forstå det, ville vi vært så dumme at vi ikke ville forstå det allikevel”

(Jostein Gaarder)

Gunaketu-0827 lite.jpg
bottom of page